Huurtoeslag & Leeftijd

Om de maximale Huurtoeslag te ontvangen dient u minimaal 23 jaar oud te zijn. Toch is het wanneer u jonger bent vaak mogelijk om (gedeeltelijk) huurtoeslag aan te vragen. Wat er voor u mogelijk is, hangt af van uw leeftijd. Bent u 23 jaar of ouder? Dan komt u sowieso in aanmerking voor de maximale huurtoeslag tot een rekenhuur van € 710,68 per maand.

U bent jonger dan 18 jaar

In principe dient u 18 jaar of ouder te zijn om huurtoeslag aan te kunnen vragen. Er zijn echter een aantal uitzonderingen mogelijk waarbij u als minderjarige toch in aanmerking komt voor huurtoeslag. Wanneer uw beide ouders zijn overleden, u getrouwd bent geweest of een kind heeft kunt u deze toeslag aanvragen. Wel geldt er voor u een lagere maximale rekenhuur. Deze rekenhuur dient te liggen tussen de € 231,87 en € 409,92 (gebaseerd op 2016).

U bent ouder dan 18 jaar, maar jonger dan 23 jaar

Wanneer u nog geen 23 jaar bent, kunt u wel huurtoeslag aanvragen, maar is de maximale rekenhuur lager. Als de rekenhuur van uw woning tussen de € 231,87 en € 409,92 ligt komt u in aanmerking voor huurtoeslag. Wanneer u vanwege een handicap een aangepaste woning nodig heeft kunt u wel tot de maximale rekenhuur van € 710,68 huurtoeslag aanvragen.