Alles over toeslagen

Afhankelijk van uw inkomen kunt u bij de Belastingdienst veel toeslagen aanvragen. Door de vele verschillende toeslagen kan het erg lastig zijn precies te zien waar u recht op heeft. Op Alles over toeslagen.nl vindt u een duidelijk overzicht van alle toeslagen, en ziet u direct waar u recht op heeft.

Zorgtoeslag

De kosten van de (verplichte) basisverzekering worden elk jaar hoger. Om de zorg in Nederland voor iedereen betaalbaar te houden is er de Zorgtoeslag. Afhankelijk van uw inkomen kunt u tot maar liefst 83 euro per maand terug krijgen. Zo heeft u voor slechts enkele euro’s per maand een goede zorgverzekering.

Huurtoeslag

Tot een huur van € 710 per maand komt u in aanmerking voor Huurtoeslag. De hoogte van de huurtoeslag wordt bepaald aan de hand van uw inkomen, en loopt op naar mate uw inkomen lager is. U kunt dankzij deze toeslag tot maar liefst 50% van de huur terug krijgen, een bedrag wat kan oplopen tot ruim 4.000 euro per jaar.

Kinderbijslag

De Kinderbijslag is de enige toeslag waarbij de hoogte niet afhankelijk is van uw inkomen. Als bijdrage in de hoge kosten van het groot brengen van een kind, kan vrijwel elke ouder in Nederland Kinderbijslag krijgen. De hoogte van de kinderbijslag wordt bepaald aan de hand van de leeftijd van uw kind. Hoe ouder uw kind, hoe hoger uw toeslag. Totdat uw kind 18 jaar wordt blijft u recht houden op kinderbijslag.

Kinderopvang toeslag

Werken u en uw partner, en gaat uw kind overdag naar een opvang? Dan kunt u een groot deel van de kosten van deze opvang terugkrijgen via de Belastingdienst. Afhankelijk van het aantal uur dat u werkt kunt tot een maximum van 230 uur per maand een vergoeding krijgen.

Kindgebonden budget

Het Kindgebonden budget is een toeslag voor ouders met een laag inkomen. Tot een inkomen van ongeveer 20.000 euro per jaar ontvangt u de maximale toeslag. Hoe meer kinderen u heeft, hoe hoger het Kindgebonden budget is. Bent u een alleenstaande ouder? Dan kunt u zelfs een extra toeslag van ruim 3.000 euro per jaar krijgen.

De belastingdienst toeslagen betaalt het kindgebonden budget uit. Het Kindgebonden budget is een tegemoetkoming in de kosten voor kinderen. De hoogte van het bedrag wat je ontvangt is afhankelijk van je inkomen. De belastingdienst toeslagen stuurt automatisch bericht als er recht is op een kindgebonden budget.

De kindertoeslag werd op 1 januari 2009 vervangen door het kindgebonden budget. Het kindgebonden budget is geregeld in de Wet op het kindgebonden budget. Ouders krijgen het kindgebonden budget naast de kinderbijslag. Het kindgebonden budget kijkt ook naar het aantal kinderen in een gezin: hoe meer kinderen er zijn binnen een gezin hoe hoger het kindgebonden budget kan zijn.

Voor advies, raden wij aan: ireducetax.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *